Tervetuloa riskikoulutukseen - teoriat ohi yhdessä illassa ja ajot aloitetaan aivan läheltä sinua

Riskikoulutus on ajokorttilakimuutoksen 1.7.2018 jälkeen pakollinen kaikille, jotka suorittavat henkilöautokorttia. Koulutukseen kuuluu 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta.

Sinun täytyy suorittaa riskikoulutus erillisenä pakettina autokoulussa (myös opetuslupalaisten), jos:

  • Et ole suorittanut B-ajokoetta hyväksytysti ennen 1.7.2018. Päästäksesi ajokeeseen 1.7.2018 jälkeen sinulla tulee olla riskikoulutus suoritettuna ennen sitä, vaikka ajokorttisi ajaminen olisi jo aloitettu ennen sitä.
  • Olet suorittanut B-ajokokeen hyväksytysti ennen 1.7.2018 autokoulussa tai opetusluvalla, mutta et ole vielä suorittanut vanhaa harjoittelu- ja syventävää vaihetta kokonaisuudessaan. Riskikoulutus korvaa harjoittelu- ja syventävän vaiheen 1.7.2018 alkaen. Aikaa riskikoulutuksen suorittamiseen on 2 vuotta ajokokeen läpäisystä jos ajokoe on suoritettu hyväksytysti ennen 1.7.2018.

Riskikoulutus on siis pakollinen myös kaikille, jotka ovat aloittaneet ajokortin suorittamisen jo ennen 1.7.2018 ja ovat menossa ajokokeeseen 1.7.2018 jälkeen. Vastapainona autokoulun vanhaa kakkos- ja kolmosvaihetta eli harjoittelu- ja syventävää vaihetta ei tarvitse enää suorittaa jos riskikoulutus on suoritettu ennen ajokoetta.

Riskientunnistamiskoulutus sisältyy Antin Autokoulun B-ajokortin uuden lain mukaisen peruspaketin hintaan eli sinun ei tarvitse ostaa tätä riskikoulutusta enää erikseen jos aloitat autokoulun meillä uuden lain mukaisella opetuksella (uusi ajokorttikoulutus on tullut myyntiin ti 22.5.2018 alkaen).

Näin ilmoittaudut ja suoritat riskikoulutuksen

Voit valita ajotuntien aloituspaikaksi minkä vain kartalla näkyvästä pisteestä lähellä sinua:

Ladataan karttatietoja... Ladataan karttatietoja...

Klikkaa aloituspistettä kartalla, niin näet tarkan osoitteen.

Riskikoulutuksen ajotuntien sisältö (4 ajotuntia)

Riskientunnistamiskoulutuksen ajotunnit sisältävät mm. opetusta taajamassa-, maantiellä-, liukkaalla- ja pimeällä ajamisessa. Lähtökohtaisesti 3 ajotuntia ajetaan oikealla autolla ja 1 ajotunti pimeän ajoa simulaattorilla.

Liukkaan ajon opetuksen voit suorittaa liukkaankelin ajoharjoitteluradalla lisämaksusta (suosittelemme tätä vaihtoehtoa, jotta pääsemme harjoittelemaan liukkaalla ajamista mahdollisimman tehokkaasti)

Paikkakunnasta riippuen sinulla on mahdollisuus suorittaa liukasajo myös simulaattorissa. Liukkaan ajon toteutustapa valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit keskustella liukkaan ajon toteutuksesta opettajasi kanssa, kun varaatte ajotunteja.

Riskikoulutuksen teoriatuntien sisältö (4 teoriatuntia)

  1. R1 Liikenneonnettomuudet ja auttaminen liikenneonnettomuudessa
  2. R2 Auton turvallisuusvarusteet ja älylaitteet
  3. R3 Ajaminen vaikeissa keliolosuhteissa
  4. R4 oman ajokyvyn hallinta (sisäiset riskit)

Teoriatunnit suoritetaan etänä tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä.

Haluaisitko suorittaa riskikoulutuksen Antin Autokoulussa?

Tervetuloa riskikoulutukseen - teoriat ohi yhdessä illassa ja ajot aloitetaan aivan läheltä sinua

Riskikoulutuksen hinta

Näet hinnat, kun valitset ensin sinua lähimmän paikkakunnan.

Alkavat kurssit

Järjestämme koulutuksia seuraavilla paikkakunnilla: Alavieska, Aura, Espoo, Hämeenlinna, Haukipudas, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Järvenpää, Jyväskylä, Kaarina, Kalajoki, Kangasala, Kempele, Kerava, Kiiminki, Kuopio, Lahti, Lieto, Liminka / Tupos, Littoinen, Lohja, Masku, Merijärvi, Mynämäki, Naantali, Nastola, Nivala, Nokia, Nousiainen, Oulainen, Oulu, Oulunsalo, Paattinen, Paimio, Pirkkala, Pori, Pyhäjoki, Raahe / Pattijoki, Raisio, Rauma, Rovaniemi, Rusko, Ruukki, Salo, Sauvo, Sievi, Tampere, Turku, Tuusula, Tyrnävä, Uusikaupunki, Vantaa, Vihanti, Vihti / Nummela, Ylivieska, Ylöjärvi.

Voit suorittaa teoriatunnit etänä omassa kodissasi, mutta ajotunnit täytyy suorittaa jollakin yllämainituista paikkakunnista.