Opetusluvan perhepaketti

Perhepaketti tarjoaa opetusluvalla harjoittelemisen ja autokoulun opetuksen parhaimmat puolet. Tämä kurssi sisältää Ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriakoulutuksen (EAS-koulutus), Riskientunnistamiskoulutuksen (Riskikoulutus) lisäksi kaksi ajotuntia autokoulun autolla oman liikenneopettajasi kanssa. Lisätunneilla opetellaan opettamisen lisäksi erilaisten liikennetilanteiden hyödyntämistä opetuksessa. Tästä siis hyötyvät opettaja ja oppilas.

Perhepaketin sisältö

1) EAS-koulutus

EAS-koulutus, eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus täytyy suorittaa pakollisena koulutuksena, jos suoritat ensimmäistä moottoriajoneuvon ajokorttia. Jos sinulla on jo esim. mopokortti, EAS-koulutusta ei tarvitse suorittaa.

EAS-koulutuksessa saat perustietoa liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

Koko EAS-koulutus suoritetaan etänä netissä, joko oikean opettajan etäluentoina tai omaan tahtiin valvomon aukioloaikojen puitteissa: maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista lauantaihin klo 8-16.

2) Riskientunnistamiskoulutus

Riskikoulutus eli riskientunnistamiskoulutus on pakollinen kaikille, jotka suorittavat henkilöautokorttia autokoulussa tai opetusluvalla. Koulutukseen kuuluu 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta. Riskientunnistamiskoulutus tulee olla suoritettuna ennen ajokokeeseen menemistä.

Riskientunnistamiskoulutuksen ajotunnit sisältävät mm. opetusta taajamassa-, maantiellä-, liukkaalla- ja pimeällä ajamisessa. Ajotunneista kaksi ajetaan oikealla autolla ja kaksi simulaattorilla.

Riskikoulutuksen teoriatunnit suoritetaan samaan tapaan kuin EAS-koulutus, eli etänä netissä.

3) Kaksi lisäajotuntia, joissa mukana sekä opetuslupaopettaja, että oppilas

Kaksi lisäajotuntia, joista ensimmäinen opetuslupaopettajan ohjausta ja toinen oppilaan ohjausta niin että opetuslupaopettaja seuraa opetusta takapenkillä.

Lisätunneilla opetellaan opettamisen lisäksi erilaisten liikennetilanteiden hyödyntämistä opetuksessa. Näistä ajotunneista hyötyvät sekä opettaja että oppilas.