Ylös Kurssit ja hinnat
Toimipiste

Näin suorita BE-kortin (pikku-E)

Milloin tarvitset BE-ajokorttia?

BE-luokan ajokortilla saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa vetoautona on henkilö- tai pakettiauto ja hinattava ajoneuvo, jonka luokittelumassa on enintään 3 500 kg (O2-luokka). Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 + 3 500 = 7 000 kg.

 

Perävaunun vetämistä säätelee kaksi asiaa

  • – Ajokorttivaatimus, jota määrittelee vetoauton sekä perävaunun suurin sallittu (teoreettinen) kokonaismassa
  • – Suurin sallittu perävaunumassa = tieto, joka löytyy pääsääntöisesti vetoauton rekisteröintitodistukselta. Tällä tarkoitetaan perävaunun pyörien kautta tiehen kohdistuvaa massaa (luokittelumassa).

 

Peräkärryä voi vetää B-luokan (vetoauto: henkilö- tai pakettiauto, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg) ajokortilla tietyin painorajoituksin:

  • – ajoneuvoon voidaan kytkeä perävaunu, jonka luokittelumassa (Ulkoinen linkki) on enintään 750 kg (O1-luokka).
  • – ajoneuvoon voidaan kytkeä myös perävaunu, jonka luokittelumassa on yli 750 kg (O2-luokka). Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi kuitenkin olla korkeintaan 3 500 kg.

 

Tarjoamme vapaaehtoista BE-opetusta

Laki ei vaadi BE-korttiin (puhekielessä pikku-E) autokouluopetusta; pelkästään hyväksytty teoriakoe ja ajokoe riittää. Suosittelemme kuitenkin edullista BE-kurssia, joka parantaa valmiuksia selvitä liikenteessä turvallisesti ja antaa hyvät lähtökohdat tutkintoon.