Ajokortin syventävä vaihe

Syventävän vaiheen tavoitteena on vahvistaa turvallista ajamista sinua ja muita kohtaan, sekä taloudellista ajamista, jotta polttoaineen kulutuksesi vähenisi.

Syventävä vaihe ja sitä ennen harjoitteluvaihe tulee suorittaa autokoulussa viimeistään kaksi vuotta ajokokeen jälkeen tai joudut ajokieltoon siihen asti kunnes olet suorittanut kummatkin vaiheet ja toimittanut todistukset niistä Ajovarmalle.

Voit vaihtaa autokoulua vapaasti jokaisen autokoulun vaiheen välissä eli voit tulla suorittamaan syventävän vaiheen Antin Autokouluun, vaikka olisit suorittanut perusvaiheen ja harjoitteluvaiheen esim. muulla paikkakunnalla, eri autokoulussa tai opetusluvalla.

Syventävästä vaiheesta käytetään myös nimiä: ajokortin kolmas vaihe, viimeinen vaihe ja riskien tunnistamiskoulutus.

Näin suoritat ajokortin syventävän vaiheen
Antin Autokoulussa

1 Ilmoittaudu syventävään vaiheeseen

Ilmoittaudu vapaalle kurssille vaivattomasti suoraan .

Tämän jälkeen me autokoululta tulemme olemaan sinuun yhteydessä puhelimitse sopiaksemme sinulle 3h arvioivaa-ajoa valitsemallasi paikkakunnallasi ja 2h rata-ajoa lähimmällä liukkaan kelin radalla.

Voimme sopia myös pimeänajon aikataulun, jos se on jäänyt sinulla perusvaiheessa ajamatta.


2 Osallistu teoriatunneille

Teoriatunneille osallistutaan joko paikan päällä autokoululla tai etänä netissä. Kesto on 3h.

A) Jos ilmoittaudut kurssille, jonka pystyy suorittamaan etänä netissä niin saavu kurssin aloitusaikana etäteorialuokkaan hyvissä ajoin.

Etäteorioita voit seurata tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Lisäksi vaaditaan webbi- tai selfiekamera ja mikrofoni, jotka mm. löytyy kaikista älypuhelimista.

B) Jos ilmoittaudut kurssille, jonka pystyy suorittamaan autokoululla niin saavu kurssin aloitusaikana autokoululle hyvissä ajoin.

Saat tarkemmat ohjeet osallistumiseen ilmoittautumisen yhteydessä.


3 Suorita arvioiva ajo ja henkilökohtainen teoriatunti

Arvioiva ajo suoritetaan autokoulun autolla, ja opetus sisältää kaksi ajotuntia ja yhden henkilökohtaisen teoriatunnin. Ajot aloitetaan valitsemaltasi pysäkiltä.


4 Suorita rata-ajo

Rata-ajo suoritetaan lähimmällä liukkaan kelin radalla. Helsingissä rata-ajo suoritetaan omalla autolla ja muualla käytetään radalta saatavia rata-autoja. Opetus sisältää kaksi ajotuntia. Oulussa ja Raahessa ratamaksu suoritetaan suoraan ajoharjoitteluradalle.


5 Toimita todistus syventävästä vaiheesta Ajovarmalle

Nouda todistus syventävästä vaiheesta autokoululta tai pyydä sitä postitse, kun olet suorittanut teoriat, arvioivan ajon ja ratapäivän. Toimita todistus paikalliselle Ajovarmalle ja ansaitse pysyvä ajokorttisi!


Lisätietoja löydät opetussuunnitelmasta.

Ajokortin syventävä vaihe

Hinta

Näet hinnat, kun valitset ensin sinua lähimmän paikkakunnan.

Alkavat kurssit