Suorita EAS-kurssi netissä!
Tarvitset EAS-koulutuksen, jos suoritat jotakin seuraavista: mopokortti, mopoautokorttia, traktorikortti, kevarikortti tai henkilöautokortti, eikä sinulla ole mitään aikaisempaa ajokorttia.

×

Ilmoittaudu kurssille


Voit myöhemmin vaihtaa päivää, jos haluat.

Jos suoritat ensimmäistä moottoriajoneuvon ajokorttia, sinun on käytävä autokoulussa pakollinen neljän tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan -koulutus (EAS-koulutus).

Myös Opetuslupa-oppilaiden tulee suorittaa EAS-koulutus autokoulussa.

EAS-koulutusta kutsutaan myös nimellä turvallisuuskoulutus tai tieliikenteen perusteet -koulutus.

Eli jos sinulla ei siis ennestään ole esim. traktori-, mopo-, mopoauto- tai kevarikorttia, sinun täytyy suorittaa tämä koulutus. Tunteja järjestetään myös englannin kielellä.

Koulutuksessa saat perustietoa liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

Antin Autokoulussa voit suorittaa koko EAS-koulutuksen virtuaalisesti netissä. Voit siis asua missä päin Suomea tahansa ja seurata opetusta vaikka kotona. Etäteoriaopetusta varten tarvitset lisäksi webbi- tai selfiekameran (löytyy lähes kaikista puhelimista ja tietokoneista).

Teoriatuntien sisältö

 • L1 Kuljettajaopetus ja oppimisympäristö
 • L2 Kuljettajaopetuksen tavoitteiden tasot (GDE- malli)
 • L3 Vastuullisen kuljettajan perustaidot ja liikenteen vuorovaikutus
 • L4 Liikenneympäristö, liikenteenohjaus, riskit ja liikenneturvallisuus

Tällä videolla ajo-opettaja Jaakko Halttu näyttää, kuinka EAS-kurssi käytännössä suoritetaan

Kannattaa tilata myös harjoitteluohjelma teoriakoetta varten!

Klikkaa kuvat ohjelmasta suuremmiksi!

Suosittelemme liittämään EAS-teoriatuntien tilaukseen lisäksi teoriakoeharjoitteluohjelma. Tilaa ja ilmoittaudu .

Kun olet suorittanut kaikki korttiisi liittyvät koulutusvaiheet (teoriatunnit ja mahdolliset ajotunnit) sinun täytyy seuraavaksi suorittaa teoriakoe Ajovarmassa.

Teoriakokeeseen läpäiset parhaiten harjoittelemalla teoriakoeharjoitteluohjelmalla, jonka voit tilata meiltä EAS-koulutuksen lisäksi.

Harjoitteluohjelma sisältää opetuslupaoppilaan sähköisen oppikirjan, joka tehostaa oppimista. Tätä et löydä useimmista harjoitteluohjelmista. HUOM! Oppikirja on vain suomen kielellä.

Harjoitteluohjelmalla voi harjoitella seuraavien korttiluokkien teoriakokeeseen: traktori-, mopo-, mopoauto-, kevari-, moottoripyörä- ja henkilöautokortti.

Harjoitteluohjelman sisältö

 • Teoriakoeharjoitus (vastaa Trafin oikeaa koetta)
 • Tilanneharjoitukset kuvasarjoina
 • Liikennemerkkiharjoitukset
 • Sanalliset harjoitukset
 • Yli 1000 tehtävää!
 • Sähköinen oppikirja (vain suomeksi ja vain henkilöauto- ja mopoharjoituksissa) joka on linkitetty kätevästi harjoittelukysymyksiin
 • Kaikki harjoitukset suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi
 • Lisenssit kesto: 3 kk

Ohjelma toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.

Tilaa EAS-koulutus ja halutessasi teoriakoeharjoitteluohjelma. Lähetämme sähköpostiisi kaikki ohjeet koulutuksen suorittamiseen.

Opetulupapaketti

Jos olet suorittamassa ajokorttia opetusluvalla tutustu täydellisen opetuslupapakettiin, joka sisältää kaiken, mitä tarvitset oppilaan teoriakokeen harjoitusohjelman ja oppikirjan, opetuslupaopettajan käsikirjan, virtuaaliset teoriatunnit, riskikoulutuksen ajotunnit sekä polkimet, peilit ja varoituskolmion.

Suorita EAS-kurssi netissä!
Tarvitset EAS-koulutuksen, jos suoritat jotakin seuraavista: mopokortti, mopoautokorttia, traktorikortti, kevarikortti tai henkilöautokortti, eikä sinulla ole mitään aikaisempaa ajokorttia.

Hinta

Ensimmäisen ajokortin suorittajan -koulutus
EAS-koulutus + teoriakoeharjoitteluohjelma
Harjoitteluohjelman lisenssi on voimassa 3 kuukautta.
84 €
pelkkä EAS-koulutus
54 €