Koronaviruksen vaikutus opetukseen

Päivitetty: 6.8.2020

Tällä hetkellä ajotunnit onnistuvat kaikilla paikkakunnillamme.

Tiivistetysti voidaan todeta, että ajotunnit ja nettiteoriaopetus jatkuu lähes normaalisti, ja Ajovarma ottaa tutkintoja vastaan. On mahdollista että tilanne muuttuu, mutta siinäkin tapauksessa teoriatuntien pitäisi pyöriä. Autokouluun voi siis aivan hyvin ilmoittautua jo tänään. Autokoulun aloittamiseen liittyy myös ajokorttilupahakemus, joka on hyvä hoitaa voimaan ennen ajotuntien aloittamista.

Seuraamme THL:n ja viranomaisten suosituksia sekä tiedoksiantoja aktiivisesti liittyen koronavirukseen ja reagoimme muutoksiin välittömästi.

Ajo-opetus

Kiinnitämme Antin Autokoululla erityistä huomiota autojen siisteyteen ja hygieniaan. Ennen ajotuntia puhdistamme ratin, kaikki hallintalaitteet sekä muut kosketuspinnat. Sekä oppilaan että opettajan on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ennen ajotunnin alkamista. Jos haluat käyttää ajotunnilla kasvomaskia, niin tuothan oman mukanasi.

Ajotunnit oikealla autolla ja simulaattoreilla jatkuvat normaaliin tapaan, mutta tähän voi tulla pikaisia muutoksia ja niistä ilmoitellaan teille välittömästi.

Ajotunnit aloitetaan ajotuntipysäkeiltä, joita löytyy luultavasti sinunkin kotisi läheltä. Kun ilmoittautumisen yhteydessä valitset ajotuntipysäkkiä, valitse sellainen, jossa sinun ei tarvitse käyttää julkista liikennettä. Voit poikkeusolojen vuoksi ehdottaa myös omaa pysäkkiä – pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Jos tunnet flunssan oireita, olet mahdollisesti altistunut koronavirukselle jossain yhteydessä, tai käynyt esim. ulkomailla ja yleisten ohjeistusten mukaan sinun tulee jäädä karanteeniin niin olethan välittömästi yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme perua ajotunnit.

Opettajamme eivät kättele oppilaita, flunssan oireita huomatessaan henkilökuntamme jää kotiin ja ajotunnit joudutaan tällöin valitettavasti perumaan.

Ajotunnit saattavat peruuntua poikkeavasta tilanteesta johtuen myös jostain muusta ylitsepääsemättömästä syystä. Tiedotamme kaikista muutoksista teille henkilökohtaisesti.

Teoriaopetus

Koronavirustilanteen vuoksi kaikki luokkateoriatunnit on peruttu toistaiseksi. Infoamme taas, kun luokkatunnit jatkuvat.

Meillä kaikki teoriatunnit voi suorittaa vaihtoehtoisesti etänä netin välityksellä www.virtuaaliteoriat.fi/antinautokoulu/ -palvelun kautta, josta voit tarkastaa korvaavien tuntien lukujärjestykset. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ongelmatilanteissa.

Tutkintojen vastaanotto – eli teoriat ja inssit

Hallitus on määrittänyt kuljettajantutkinnot yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiksi aloiksi, joten ainakin tällä hetkellä tutkintojen suorittaminen jatkuu normaalisti, mutta kasvomaskin käyttöä suositellaan aina ajokokeessa. Älä mene tutkintoon, jos tunnet itsesi vähääkään sairaaksi.

Suosittelemme seuraamaan Ajovarman ohjeistuksia.

Kysyttävää?

Asiakaspalvelumme auttaa sinua normaaliin tapaan sähköpostilla, puhelimitse tai chatissa.